Skip to main content

Bereken de prijs van jouw website

Snel en vrijblijvend berekenen wat de kostprijs is van jouw webdesign project? Gebruik onze handige rekentool voor een live prijsinschatting.

Overtuigd? Stuur dan jouw berekening door en ontvang een persoonlijke offerte ter goedkeuring.

{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
Two columns
Vertical
Horizontal
Website prijsberekening
Totaal
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart

Hoeveel moet een website nu echt kosten?

Bij We, Creatives begrijpen we dat de kostprijs van een webdesign project een cruciale vraag is voor veel marketing managers en zaakvoerders. Daarom hebben we onze gebruiksvriendelijke website prijs calculator ontwikkeld, die je een directe, heldere prijsinschatting biedt zonder dat je persoonlijke gegevens hoeft achter te laten. Zo heb je op basis van enkele basisvragen meteen een grof idee van welke kostprijs je kan verwachten.

Natuurlijk zijn er nog een hele boel extra variabelen die meespelen in hoeveel jouw website uiteindelijk zal kosten. We lijsten graag de belangrijkste items op.

1. Domeinnaam en Hosting

Elk webdesignproject start met het aanschaffen van een domeinnaam en het instellen van je host. Voor een domeinnaam betaal je typisch zo’n €30 per jaar, en voor een standaard hostingpakket al snel meer dan €10 per maand.

Bij We, Creatives laten we jou de keuze: zorg je zelf voor de aankoop van jouw domeinnaam en het instellen en koppelen van een hostingpakket, of laat je dit liever door ons regelen?

2. CMS

Een CMS, of Content Management System, is het systeem waarin de inhoud van jouw website wordt bijgehouden. Voor bijna alle website aanvragen die wij binnenkrijgen opteren we om gebruik te maken van wordpress. WordPress is een erg populaire open-source (=gratis) software waarmee websites gebouwd kunnen worden.

3. Inhoud

Natuurlijk heeft ook de inhoud van jouw site heel veel invloed op de uiteindelijke kostprijs van jouw project. Zoals je met bovenstaande tool waarschijnlijk al hebt ontdekt: hoe meer inhoud, pagina’s en producten je wil, hoe meer werk er kruipt in het ontwerpen en bouwen van jouw website.

4. Functies

Naast het volume aan inhoud en pagina’s op jouw site hebben ook de functies die je wil kunnen gebruiken invloed op de kostprijs van jouw project. WordPress heeft enkele ingebouwde functies, waarmee een basiswebsite kan worden gemaakt, maar voor maximale flexibiliteit in ontwerp en voor specifieke technische vereisten moet vaak gebruikt gemaakt worden van bijkomende ‘plugins’. Wil je bijvoorbeeld een webshopfunctie op jouw wordpress site? Dan moet deze extra voorzien worden.

5. Het ontwerpproces

Zelfs als je een duidelijk antwoord hebt geformuleerd op alle bovenstaande parameters is de kans nog steeds groot dat je van verschillende webdesigners of agencies sterk verschillende prijzen zal krijgen als je een offerte opvraagt.

Dit komt natuurlijk (gedeeltelijk – helaas wordt er nog steeds veel misbruik gemaakt van onwetendheid) grotendeels doordat elke webdesigner een verschillend ontwerpproces en klantenservice aanbiedt. Bij We, Creatives rekenen we bijvoorbeeld standaard slechts 1 feedbackronde in onze prijs. Wil je er meer? Dan gaat uiteraard ook jouw kostprijs omhoog.

Waarom betaal ik voor een domein en een hostingpakket?

Werken jullie enkel met wordpress?

Waarom is niet elk bureau zo open over prijzen?

Hoe lang duurt het om een website te maken?